RUITER & FIT

Om een goede ruiter te kunnen zijn heb je een goede basisconditie nodig. Naast het dagelijks rijden/trainen van je paard(en) is het belangrijk om op een andere manier je lichaam te trainen. Fitness is hier een goede manier voor. Fitness omvat behalve kracht- en conditietraining nog veel meer aspecten zoals: snelheidstraining, lenigheidstraining en training op coördinatievermogen. Ruiterfitness is een vorm van training met als doel de fitheid specifiek voor het paardrijden te verbeteren. Paardrijden vereist een hoge mate van coördinatie en controle van het gehele lichaam. Elke verandering die een ruiter maakt in zijn houding en zit voelt het paard waar de ruiter op zit.

 

Bij de verschillende takken van sport gebruik je ook verschillende spiergroepen. Vandaar ook dat ruiters die geen of nauwelijks andere sporten beoefenen, een heel typische spierontwikkeling hebben. Sommige spiergroepen zijn behoorlijk ontwikkeld, anderen daarentegen veel minder. En dat kan leiden tot eenzijdige belasting. Door doelgerichte kracht oefeningen en stretchoefeningen voor deze spieren uit te voeren, kun je overbelasting en blessures voorkomen. Het gaat hierbij voornamelijk om je buik en rugspieren, je heupspieren en beenspieren. Daarnaast zijn ook je nek- en schouderspieren belangrijk om gericht te trainen voor een juiste houding op het paard.

 

De volgende aspecten zullen in een trainingsessie aan bod komen:

Kracht, lenigheid, snelheid, uithoudingsvermogen en balans.

 

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende hulpmaterialen zoals fysioballen, elastieken, voetballen, kleine gewichtjes en een matje om op te liggen.

 

Wij bieden daarnaast de volgende mogelijkheden:

 

Personal training

Naast de flexchair training bieden we ook personal training aan. Veel mensen hebben doelen, maar kunnen deze niet zonder hulp behalen. Wie heeft die stok achter de deur niet nodig? We maken haalbare doelen en werken er samen met u aan om die doelen te behalen. Waar zitten de zwakke punten en waar de sterke punten? Wij proberen ze te vinden en hiermee aan het werk te gaan.

 

Ruiterfit training

Ruiters moeten op andere dingen trainen dan bijvoorbeeld roeiers, volleyballers of hockeyspelers. Met onze achtergronden kunnen wij gerichte trainingsprogramma’s voor u opzetten.

We geven bij voldoende aanmeldingen ook ruiterfitrainingen op locatie. kijk voor ons aanbod bij tarieven!