Van binnen naar buiten rijden: de cirkel van de hulpen

Overgangen rijden met je diepe stabiliteitsspieren in je romp zorgt voor 3 belangrijke verbeterpunten in het rijden en zithulpen.

1: Je zit flexibeler en ontspannender op je paard, waardoor het beeld er ongedwongen uit ziet. 2: Een goede ruiter positie zorgt ervoor dat je paard zijn lichaam verder kan ontwikkelen en je het paard niet in de weg zit bij zijn bewegingen. Een vrijere een ruimere beweging is dan mogelijk. 3: hierdoor zijn de hulpen dan zo klein en onzichtbaar mogelijk, omdat ze vanuit de diepe spieren worden aangestuurd. Je paard voelt de hulp via jouw rug en zit waardoor de benen van de ruiter nog stiller kunnen blijven en je kleinere hulpen kunt geven.

Door middel van het trainen op een flexchair verbeter je de diepe stabiliteitsspieren in de romp!


Gerelateerde artikelen
Recente posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square