Rekken voor ruiter

Het rekken van je grote bilspieren is belangrijk als ruiter, maar nog belangrijker is het rekken van je piriformis spier. Dit is een diepere dwarse spier in de bil die bij een verkorting of irritatie voor grote problemen kan zorgen. Deze kan namelijk dan druk geven op de grote beenzenuw en daarmee pijnklachten in het gehele been geven.

Ook zorgt een verkorting van deze spier voor een minder mobiele lage rug en dus een slechtere zithouding. Ook bij deze oefening moet links en rechts gelijk voelen.

De rekoefening hiervoor is het makkelijks in lig, maar kan ook in langzit of zit.In lig: Ga op je rug liggen en zet je voeten op de grond. Leg je linker enkel op de rechter knie. Trek hierna het rechter been met twee handen richting je borst. Houd 10-30 seconden vast.Wissel vervolgens van kant.Let op: Houd je onderrug en schouders ontspannen en adem rustig door.


Gerelateerde artikelen
Recente posts
Archive
Search By Tags