TRAINERS

We zijn een team dat elkaar erg goed aanvult. Alle drie hebben we onze eigen specialisaties en specifieke kennis, die we goed met elkaar kunnen combineren.

We zullen ons hieronder voorstellen:

 

Elena Hermsen-van Duin

Na mijn opleiding fysiotherapie ben ik in Ede aan het werk gegaan. Naast mijn werk ben ik de opleiding dier-fysiotherapie gaan volgen. In 2006 ben ik hierin afgestudeerd en heb ik mijn eigen praktijk opgestart. In 2007 ben ik mede-eigenaar geworden van Fysiotherapie praktijk Ede - Veldhuizen en heb ik mij verder gespecialiseerd in knie en schouder problematiek. In 2011 ben ik vervolgens afgestudeerd als Master manueel therapeut. 

 

Van jongs af aan rijd ik al paard. Als kind ben ik begonnen met pony's zadelmak te maken, op te leiden en later deed ik dit met paarden. Ik heb verschillende paarden tot Z nivo opgeleid en rij nu nog steeds actief dressuur op ZZ licht nivo. Daarnaast ben ik ZZ licht dressuur jury en KWPN jury. 

 

In 2012 ben ik mijn kennis gaan combineren door de Veldon flexchair training te gaan volgen en hebben wij in de praktijk een trainingstoel aangeschaft. Door mijn verschillende fysiotherapie specialisaties gecombineerd met mijn paardenkennis heb ik een goed uitgangspunt om ruiters verder te helpen op een hoger nivo.

 

Janneke van Kooten-Hendriks

Na het volgen van het VWO ben ik fysiotherapie gaan studeren. Paarden hebben mijn hele leven een belangrijke rol gespeeld, na de opleiding fysiotherapie was de doorstroom naar dierfysiotherapie een logische stap. In deze periode heb ik bij een professionele dressuurstal gereden, waar ik meerdere paarden naar de Z-dressuur heb gereden. Naast het rijden is lesgeven een hobby van me, de ORUN opleiding heb ik met mooie cijfers afgerond. Ook heb ik verschillende fitness opleidingen gevolgd, waaronder Medical fitness instructor en Personal Training. Na het volgen van deze opleidingen werd mij gevraagd om hier als docent te komen werken, wat ik een aantal jaren heb gedaan.

Nu is het erg leuk om al deze kennis samen met de Veldon flexchair te combineren met ruiters. Ik blijf me verbazen over de snelle verbeteringen die de ruiters ervaren tijdens het rijden na een training bij ons.